Het kopen vaneen pup

  1. Home
  2. Het kopen van een pup
Max Doggies het kopen van een pup

Maks Doggies

Voordat u een Pup koopt

Wij fokken pups uit weloverwogen en verantwoordelijke combinaties.
De pups groeien in huis op met kinderen en andere honden en worden goed gesocialiseerd.
De pups worden ontwormd, ingeënt en krijgen een FCI-stamboom.

Een hond in huis nemen vergt een jarenlange commitment, altijd en op ieder moment van de dag.
Voordat u besluit tot de aankoop van één van onze pups is het verstandig om dit te realiseren.

Indien u graag in aanmerking wilt komen voor een pup kunt u voor meer info en voor beschikbare pups naar ons mailen.

 

10 tips voor het kopen van een pup

Maks Doggies

1. Stamboom

Een rashond dient altijd een stamboom te krijgen! Een stamboom is echter geen garantiecertificaat voor een gezonde, lieve en mooie Staffordshire bull terrier (of hond in het algemeen). De stamboom heeft een heel andere betekenis. Laat u niet wijsmaken dat dat zoveel meer kost. De prijs van een erkende stamboom is maar een fractie van de koopprijs van een pup en bedraagt dit jaar € 125,00.

Er wordt vaak gezegd, voor fokkers is het belangrijk om te weten waar een hond vandaan komt vanwege de erfelijke eigenschappen. En dat klopt. Om bijvoorbeeld een goede reu uit te zoeken om te proberen het ras verder te verbeteren is geen kleinigheid. Fokkers zijn vaak maanden bezig met zoeken naar en onderling discussiëren over de eventuele nieuwe vader voor een toekomstig nest. En dan komen vele aspecten aan bod, zoals gezondheid, gedrag, beweeglijkheid, voorouders, erfelijke eigenschappen en uiterlijk. En dat zijn dan lange discussies, want ieder heeft zijn eigen smaak (die vaak op diverse punten overeenkomt). Maar we hebben wel hetzelfde doel: gezonde, lieve en mooie puppy’s.

Max Doggies het kopen van een pup
Max Doggies het kopen van een pup

Maks Doggies

2. Microchip

De pups dienen, ter identificatie, rond de leeftijd van 5 weken een microchip te krijgen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en er wordt DNA afgenomen. Daarbij worden meteen de stambomen aangevraagd. 

Maks Doggies

3. Ga vaker kijken

Ga, indien mogelijk, vaker dan 1 x bij de pups kijken. Let op dat de pups, bij voorkeur, in huis verblijven en niet in een achteraf gelegen schuurtje of berging waar zij geen contact hebben met mensen en niet gewend raken aan alle mogelijke huiselijke bezigheden, geluiden en geuren.

Maks Doggies het kopen van een pup
Max Doggies het kopen van een pup

Maks Doggies

4. Gedrag van de pups

De pups komen vrolijk, speels en nieuwsgierig op u af en vluchten niet weg in een hoekje of gaan dreigend tegen u staan blaffen. Ook de eventueel aanwezige volwassen honden zijn vriendelijk en begroeten u als een vriend. Hou er wel rekening mee dat de moeder van de pups niet altijd even vriendelijk hoeft te zijn. Vooral als de pups nog erg jong zijn is het normaal dat zij haar kroost wil beschermen tegen vreemden.

Maks Doggies

5. Schone omgeving

De omgeving waar de pups en de overige honden verblijven is schoon, droog en ruikt fris. U mag uiteraard wel ruiken dat er sprake is van de aanwezigheid van honden, maar het mag niet zo zijn dat u tegen een muur van urine- en ontlastinggeur aan loopt.

Max Doggies het kopen van een pup
Max Doggies het kopen van een pup

Maks Doggies

6. Schoon en fris

De pups zien er ook schoon en lekker fris uit. Schone, klit vrije vacht, schone ogen, oren, neus, bek, anus en ook schone voetjes met kort geknipte nageltjes.

Maks Doggies

7. Water en speelgoed

Er is vers water te vinden voor de pups, zij hebben volop de ruimte en veel speelgoed tot hun beschikking.

Max Doggies het kopen van een pup
Max Doggies het kopen van een pup

Maks Doggies

8. Entingen en voeding

Bij de pup ontvangt u altijd een gratis entingen boekje met hierin aangetekend wanneer de pup zijn eerste enting heeft gekregen en een gezondheidsverklaring van de dierenarts.

Bovendien krijgt u van de fokker een voedingslijstje mee met de nodige voedingsadviezen. In geval van verschillende testen van de oudere dieren krijgt u ook hiervan de uitslagen.

Maks Doggies

9. Geduld

Heb geduld!! Goede fokkers hebben pups helaas niet in voorraad op de plank staan. Heeft u een vertrouwd gevoel bij een (aantal) fokker(s), blijf deze fokker(s) dan trouw. Wacht geduldig op een pup en als u die dan eenmaal heeft, heeft u jaren plezier van uw hond en een fokker waar u altijd op terug kunt vallen ingeval van vragen en/of problemen.

Max Doggies het kopen van een pup
Max Doggies het kopen van een pup

Maks Doggies

10. Koopcontract

Zorg altijd dat u een koopcontract KRIJGT . Koop daarom altijd met een overeenkomst op papier en laat u niet verleiden tot het kopen van die lieve puppy met dat guitige koppie ook al zegt de verkoper dat u alle garantie krijgt. Mondelinge overeenkomsten zijn namelijk moeilijk te bewijzen.

Maks Doggies

Geen Garanties

Tenslotte kunnen bovenstaande tips geen garantie bieden. Uw hond kan ondanks het feit dat het bij een goede fokker gekocht is en een goede verzorging heeft gehad toch nog ziek worden.

Max Doggies het kopen van een pup